Aanbod Praktische info

Mijn Moment Coaching en Asinotherapie, Marielle Colen, Stevensweg 10, 6351 AV Bocholtz,  06-49688898

Algemene voorwaarden en  Privacy  K.v.K-nr: 58416153, B.T.W.-nr: NL 159424008B01, Rabobank IBAN: NL 84 RABO 0349 3706 21

WelkomOmgaan met mensen met een verstandelijke beperking kan bemoeilijkt worden op het moment dat deze persoon niet lekker in zijn vel zit, weinig praat en jij het als begeleider of ouder gewoon niet meer weet.

Soms kun je daar extra hulp bij gebruiken.


Ezeltherapie (Asinotherapie)

Bij Mijn Moment bestaat die extra hulp uit vier lieve “hulp”coaches genaamd Mara, Rio, Pip en Joes. Deze ezels zijn al sinds 2012 bij ons en we hebben al vele mooie momenten met hun meegemaakt.


Ezels stellen zich open voor mensen en voelen bepaalde spanningen aan die dieper liggen. De manier waarop de ezels reageren, zegt veel over de mensen die op dat moment bij hun zijn. Daar kan ik dan weer mee verder.


Om de therapie bij de ezels volledig tot zijn recht te laten komen, is het belangrijk dat de vacht van de ezels verzorgd wordt (dit heet pansage). Verzorgen betekent in dit geval: kammen, krabben, borstelen, oorkriebelen, knuffelen. Dit noemt men: bonding. Door de bonding ontstaat er een diep contact tussen de ezel en de persoon. Deze volledige overgave maakt dat mensen rustiger kunnen worden en dat er zelfs ruimte is voor emotie. Zowel bij personen met en zonder beperking.


Bij een ezel kan iedereen zichzelf zijn. De ezel oordeelt niet, bij de ezel ben je goed zoals je bent. Onderdeel van de therapie kan ‘portage’zijn. Dit is een methode om het kind te wiegen op de rug van de ezel.


Kom eens langsIk nodig je uit voor een gratis kennismakingsgesprek met mij en mijn lieve “hulp”coaches, Mara, Rio, Pip en Joes.


MAIL OF BEL OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN

Coaching en Asinotherapie

Het mooiste wat je kunt doen is

‘een Moment’ stilstaan bij jezelf

Home Kinderen Volwassenen Begeleiding bij beperkingen Recreatie Over Marielle Contact FAQ